Yani Stevenheydens behaalt eerste zege in Formule 4 in Lédenon

Sport | Yani Stevenheydens heeft zijn eerste overwinning geboekt in een eenpersoonswagen. In Lédenon snelde hij naar de zege in het Franse Formule 4-kampioenschap.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de eerste race vertrok Stevenheyden zaterdag in zijn F4 vanaf de dertiende plaats, na een bestraffing van vijf plaatsen die hem opgelegd was na de manche in Misano. "Ik wist een paar mooie inhaalmanoeuvres te realiseren en finishte als achtste", aldus Stevenheydens.

"Door de omgekeerde startgrid startte ik als derde in de tweede race. Ik maakte snel een positie goed, tot de safetycar tussenbeide kwam en het peloton bevroor. Daarna kende ik een heel goede herstart en vervolgens voerde ik een gewaagde inhaalactie uit, waardoor ik op kop kwam te liggen. Mijn bolide was perfect afgesteld en ik zette de snelste ronde neer, drie tienden van een seconde sneller dan de tweede chrono. Naarmate de ronden verstreken, vergrootte ik mijn voorsprong om uiteindelijk met twee seconden voorsprong op de tweede te finishen."

Zondagochtend had Stevenheydens het moeilijker in de derde race. Hij kwam in aanraking met een concurrent en beide bolides strandden buiten de piste.

De laatste manche van het Franse F4-kampioenschap vindt binnen twee weken plaats op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top