Amber Tysiak is niet fit voor duel met Schotland en reisde niet mee naar Glasgow

Red Flames | Amber Tysiak is onvoldoende fit om dinsdag (20u45) in Glasgow met de Red Flames aan te treden tegen Schotland op de tweede speeldag van de Nations League vrouwenvoetbal (groep A1). Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) maandag aangekondigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De KBVB laat weten dat de 23-jarige verdedigster van West Ham United de verplaatsing naar Glasgow niet mee aflegde. "Spoedig herstel Amber", klinkt het zonder meer uitleg.

Bij hun debuut in de Nations League stuntten de Red Flames vrijdag met een 2-1 zege tegen Nederland in Leuven. Tysiak ontbrak toen in de selectie. Oranje kwam op het uur op voorsprong via Roord. De Flames reageerden via Marie Detruyer (61.) en Jassina Blom (90.+3). Schotland verloor met 2-1 van Engeland, Europees kampioen en vicewereldkampioen.

Zaterdag maakte de KBVB al bekend dat Hannah Eurlings moet passen voor het duel met Schotland. De aanvalster van Oud-Heverlee Leuven blesseerde zich vrijdag tegen Nederland. In de 35e minuut werd ze vervangen door Jassina Blom. De 19-jarige Amy Littel (KVC Westerlo) sloot hierop aan bij de selectie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top