Ajax omlaag en omhoog op Amsterdamse beurs na chaos van zondag

Eredivisie | Het aandeel Ajax is maandag in de vroege handel op de beurs in Amsterdam meer dan 5 procent in waarde gezakt. Maar het aandeel herstelde zich snel en na enkele minuten was sprake van plus van bijna 2 procent. Beleggers verwerken de chaotische taferelen van zondag bij de beursgenoteerde voetbalclub.

Door Belga

Deel dit nieuws

De klassieker tegen Feyenoord eindigde dit weekend in een drama voor Ajax. Na een klein uur moest de wedstrijd worden gestaakt omdat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid. Daarna bestormden hooligans van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA.

Dat het aandeel toch snel koersherstel liet zien kan ermee te maken hebben dat maar een beperkt deel van de aandelen van Ajax vrij verhandelbaar is. Koersbewegingen zijn daardoor soms moeilijk te voorspellen. Ook is bekend geworden dat Ajax per direct de samenwerking heeft beëindigd met directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Hij was afgelopen week in opspraak geraakt omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor dat aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf grootaandeelhouder is.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top