Amerikaans voetbalicoon Megan Rapinoe zet met zege punt achter interlandloopbaan

Voetbal | Voetbalster Megan Rapinoe, olympisch kampioene en tweevoudig wereldkampioene, heeft zondag haar laatste interland met de VS gewonnen. In Chicago haalden de Amerikanen het met 2-0 van Zuid-Afrika in een vriendschappelijke wedstrijd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 38-jarige Rapinoe werd onder luid applaus gewisseld in de 54e minuut. Daarmee kwam een einde aan een interlandloopbaan van meer dan 17 jaar met 203 wedstrijden en 63 doelpunten.

De aanvalster hielp de Verenigde Staten aan olympisch goud (2012) en brons (2021), twee wereldtitels (2015, 2019) en drie continentale titels (2014, 2018, 2022). In 2019 kreeg ze de Ballon d'Or en werd ze ook op The Best FIFA Football Awards tot 's werelds beste voetbalster verkozen. Rapinoe is tevens bekend als fervent voorvechtster van gelijke verloning voor mannen en vrouwen, raciale gerechtigheid en LGBTQ+-rechten. Van Joe Biden kreeg ze daarvoor de presidentiële Medal of Freedom opgespeld. In november zet ze helemaal een punt achter haar carrière, na het reguliere seizoen van het Amerikaans kampioenschap. Daarin treedt ze aan voor OL Reign.

"Wat we buiten het veld deden had een nog grotere impact" dan de successen op het terrein, verklaarde Rapinoe zondag voor haar laatste interland. "Ik denk dat we een rol hebben gespeeld bij het op de voorgrond brengen van zaken als homorechten, raciale gerechtigheid en de rechten van transpersonen binnen de sport, en in het bijzonder de vrouwensport. Verder ben ik dankbaar dat ik zo lang met zoveel geweldige speelsters heb mogen spelen en dat we zowel op als naast het veld succesvol waren."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top