Ajax beëindigt samenwerking met directeur voetbalzaken Sven Mislintat

Eredivisie | Ajax heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking met directeur voetbalzaken Sven Mislintat beëindigd. Dat heeft de Amsterdamse club gemeld. Het gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie is de reden voor dit besluit, klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mislintat startte officieel op 19 mei van dit jaar als directeur voetbalzaken. "De directie benadrukt dat het beëindigen van de samenwerking losstaat van het afgelopen woensdag aangekondigde onderzoek door een forensisch accountant", aldus Ajax.

Mislintat lag de voorbije dagen bij Ajax zwaar onder vuur. De Nederlandse publieke NOS berichtte vorige week dat bij Mislintats bedrijf Matchmetrics, een commercieel datasysteem voor het scouten van voetballers waar de Ajax-directeur sinds kort met 35 procent de grootste aandeelhouder is, een Duits zaakwaarnemerskantoor voor 3 procent aandelen kocht. Zaakwaarnemers Arthur Beck en Kerim Cerit van AKA Globa kregen die aandelen voor een lening van 161.000 euro.

Op de slotdag van de transfermarkt trok Ajax via dat zaakwaarnemerskantoor de Kroatische linksback Borna Sosa aan van VfB Stuttgart. Ajax liet vorige week in een reactie weten niet op de hoogte te zijn van een aandeelhouderschap van de zakenrelatie. De Amsterdammers startten een onderzoek naar de transfer.

"Diverse pogingen om het bredere draagvlak te herstellen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid en dat leidt tot onrust in en rond de club, ook door de teleurstellende prestaties", zegt interim-directeur Jan van Halst. "Sven heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet voor Ajax, daarvoor zijn we hem dankbaar. Het is nu in het belang van de club om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg weer omhoog te vinden."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top