Tienkoppig AA Gent knokt zich naar felbevochten zege tegen Eupen en wordt alleen leider

Jupiler Pro League | AA Gent mag zich na zijn 2-1 overwinning van zondagavond tegen AS Eupen tijdens de achtste speelronde in de Jupiler Pro League alleen koploper noemen. De Buffalo's prijken helemaal bovenin het klassement van de Belgische eerste klasse met 17 op 21 en hebben aankomende woensdag bovendien nog een inhaalwedstrijd tegoed op bezoek bij landskampioen Antwerp. De Panda's palmen de elfde positie in met 10 op 24.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na de eerste helft zag het er nochtans niet bijster goed uit voor de Oost-Vlamingen. Milos Pantovic (27.) had de Oostkantonners namelijk op voorsprong gebracht in de Ghelamco Arena. Bovendien liet Gift Orban zijn team in de 44e minuut in de steek door zijn rechtstreekse tegenstander tegen de grond te werken. Scheidsrechter Jan Boterberg bestrafte de actie onverbiddelijk met een rode kaart.

Ondanks het numerieke ondertal zette Gent de scheve situatie nog volledig recht na de pauze. Hugo Cuypers miste in de 49e minuut een strafschop, maar Sven Kums was goed gevolgd en prikte de nabeurt tegen de touwen. Tarik Tissoudali (58.) kopte niet veel later binnen aan de tweede paal en bepaalde zo de eindstand. Paul Nardi stond in de slotfase pal en voorkwam kostbaar puntenverlies.

Eerder op de dag deelden Racing Genk en STVV de punten na een spektakelrijke Limburgse derby (3-3), snoerde Union Sint-Gillis een onmondig Cercle Brugge de mond (0-2) en hielden RSC Anderlecht en Club Brugge elkaar met 1-1 in evenwicht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top