Franse mountainbikers winnen het olympisch testevent van de OS 2024, geen rol voor Van der Poel en Pidcock

Wielersport | De Fransman Victor Koretzky en zijn landgenote Loana Lecomte hebben zondag op het mountainbikeparcours van de Olympische Spelen 2024 in het Franse Parijs het olympisch testevent gewonnen. De Nederlander Mathieu van der Poel en de Brit Tom Pidcock speelden geen enkele rol van betekenis.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de heuvels in Élancourt, een plek ten westen van de Franse hoofdstad, werd dit weekend voor het eerst geproefd van het olympisch parcours voor volgend jaar. Onder meer Mathieu van der Poel en Tom Pidcock waren daarvoor naar Frankrijk afgereisd, maar geen van de twee speelde een rol voor winst: Van der Poel werd pas 28e op 3:29, wereldkampioen Tom Pidcock 36e op 5:06. Er waren 42 deelnemers.

De Fransen domineerden in eigen land en wonnen uiteindelijk ook dankzij Victor Koretzky en Loana Lecomte. Ook de Belgen speelden geen rol van betekenis: Pierre de Froidmont werd 29e op 3:46, Jens Schuermans (niet fit) en Emeline Detilleux (revaliderend van een handbreuk) reisden wel af naar Parijs voor een verkenning, maar startten niet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top