Europees kampioen Laporte denkt aan Nathan Van Hooydonck

Wielersport | De Fransman Christophe Laporte heeft zich zondag in het Nederlandse Drenthe tot Europees kampioen in het wielrennen gekroond. In een sprint bergop haalde hij het nipt voor Wout van Aert. "Ik merkte dat Wout wat bleef hangen: dat gaf me moreel", reageerde Laporte, die zijn titel ook opdroeg aan Nathan Van Hooydonck.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is moeilijk om te geloven dat ik een heel jaar in een trui als deze zal mogen koersen", genoot Laporte in zijn kersverse Europese trui. "Dit betekent veel voor mij. Ik wil deze koers opdragen aan de Franse ploeg. Aan mijn familie, die veel moet opofferen. Maar ik denk ook aan Nathan (ploeggenoot van Laporte bij Jumbo-Visma). Ik denk dat hij blij zal zijn om me in deze trui te zien."

Laporte haalde het na een solo in de slotronde. "Het was een gekke finale. Ik voelde me goed, en ik dacht: Als ik naar de sprint ga met jongens als De Lie, Wout en Olav, wordt het lastig om te winnen. Dus probeerde ik het, zonder er veel over na te denken. Ik zette alles op alles. En het werkte! 'Génial'."

In de sprint op de VAM-berg kwam Van Aert nog bijzonder dicht. "Ik was bang. Ik dacht dat het moeilijk zou gaan worden, maar ik denk dat ze een enorme inspanning hebben geleverd om terug te komen op de kasseihelling. Die had ik snel omhoog gereden, maar zonder 'à bloc' te gaan. Nadien in de sprint zag ik Wout naast mij komen, maar ik zag ook dat hij wat bleef hangen. Dat gaf me moreel om door te gaan tot de streep."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top