Jago Geerts opnieuw vicewereldkampioen na winst in de Grand Prix MX2 van Groot-Brittannië

Auto-moto | Jago Geerts (Yamaha) heeft zijn laatste Grand Prix in de MX2 zondag gewonnen. Op het circuit van Matterley Basin werd hij derde in de eerste reeks, waarna hij de tweede won. Hij wint de Grand Prix van Groot-Brittannië, voor de Duitser Simon Längenfelder (GasGas), winnaar van de eerste reeks, maar in de tweede pas vierde. De Italiaan Andrea Adamo (KTM), die zich vorige week van de wereldtitel verzekerde, mocht als derde het podium op.

Door Belga

Deel dit nieuws

Liam Everts (KTM), in de reeksen zevende en vijfde, werd zesde in de Grand Prix, Lucas Coenen (Husqvarna) elfde (11e en 12 in de reeksen), Sacha Coenen (KTM) zeventiende (twee keer 17e).

Voor de vierde keer op rij is Geerts vicewereldkampioen. Met 759 punten strandt hij op 67 punten van Adamo. Längenfelder, die na de eerste reeks even over Geerts gewipt was in de WK-stand, is met 755 punten derde. Liam Everts (734 ptn) is vierde in de eindstand, Lucas Coenen (577) vijfde en Sacha Coenen (25) veertiende. Volgend jaar komt de 23-jarige Geerts in de MXGP uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top