De Lie vierde na enorme lead-out: "Ik zei tegen Wout: 'Het is voor jou'"

Wielersport | Arnaud De Lie is zondag als vierde geëindigd op de Europese kampioenschappen wielrennen in het Nederlandse Drenthe. Hij offerde zijn eigen kansen op voor Wout van Aert met een indrukwekkende lead-out in de slotkilometer. "Misschien had ik ook de benen om te winnen. Maar na de koers is het gemakkelijk spreken", reageerde hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Lie gaf in de slotfase aan Van Aert aan dat hij hem aan de titel zou proberen te helpen: "Vijf kilometer voor de aankomst praatte ik met Wout. 'Het is voor jou', zei ik. Hij was nog supersterk. En hij geeft zelf ook veel aan andere mensen. Hij is een groot kampioen, ik ben 21 jaar. 'Ik geef mijn maximum voor jou', zei ik daarom. Het was een mooie kans voor hem om Europees kampioen te worden."

Maar het werd uiteindelijk geen titel, maar wel zilver voor Van Aert en een vierde plek voor De Lie. "Een beetje slecht", evalueerde de Waal. "Jammer, tweede, geen overwinning. Dan had ik liever een tiende plaats voor mij gehad, en een titel voor Wout. Maar we hebben een mooie koers gereden. Misschien had Wout moeten reageren op Laporte. Die was supersterk. Hij is een grote kampioen."

Conclusie van De Lie over zijn eigen debuut op een internationaal profkampioenschap? "Dat een wereldtitel of Europese titel mogelijk is, als ik zie welke koers ik rijd. Dit was een koers voor 'costauds'. En ik was er nog bij."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top