Jasper Philipsen sprint naar veertiende seizoenszege

Wielersport | Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) heeft zondag de 73e editie van Paris-Chauny (cat. 1.1) gewonnen. Na 203,5 kilometer van Margny-lès-Compiègne naar Chauny bleef de 25-jarige Limburger in de sprint de Fransen Jason Tesson en Paul Penhoët voor.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ondanks de concurrentie met het Europees kampioenschap in Nederland zakten toch nog enkele mooie namen af naar Marny lès Compiègne. Kenny Molly, Lindsay De Vylder, de Nieuw-Zeelander Paul Wright, de Deen Mads Östergaard Kristensen en de Fransman Lucas Beneteau zorgden voor de vroege vlucht van de dag. In de heuvelzone sloeg de nervositeit toe in het peloton. De vijf leiders werden daardoor erg snel gegrepen.

In het peloton namen de renners van Intermarché-Circus en Alpecin-Deceuninck het initiatief . Zij zorgden ervoor dat het pak netjes samen bleef. In volle finale probeerden nog enkele renners de aangekondigde massasprint te ontlopen, maar daar slaagden zijn niet in. In de groepsspurt toonde Philipsen zich andermaal de sterkste van het pak. Op de erelijst volgt hij de Italiaan Simone Consonni op.

Na twee ritten in de Tirreno-Adriatico (WT), de Classic Brugge-De Panne (WT), de Scheldeprijs (1.Pro), de Elfstedenronde (1.1), een rit in de Baloise Begium Tour (2.Pro), vier Touretappes, een rit in de Renewi Tour (WT), het Kampioenschap van Vlaanderen (1.1) en de Gooikse Pijl (1.1) is het al de veertiende zege van het seizoen voor Philipsen. In de Tour won hij ook het puntenklassement (groene trui). Paris-Chauny won hij al een eerste keer in 2021.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top