Opnieuw zilver voor Van Aert op het EK wielrennen: "Jaar van net niet"

Wielersport | Wout van Aert heeft op het EK wielrennen in het Nederlandse Drenthe voor de twaalfde keer in zijn carrière een zilveren medaille op een internationaal kampioenschap behaald. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het in de toekomst weer anders gaat zijn", reageerde hij op zijn lange rij 'net niet'.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een lange sprint bergop, ingeleid door landgenoot Arnaud De Lie, beet Van Aert de tanden stuk op de ontsnapte Fransman Christophe Laporte. "Hij reed net te ver voor. En bleek net te sterk. Ik kon er wel bij komen, maar geraakte er niet meer over. Heel de laatste kilometer dacht ik: ik pak hem. Hij reed heel de laatste ronde voorop, dan verwacht je dat hij stil gaat vallen. Maar dat deed hij helemaal niet. Ik weet niet waar hij het nog haalde."

Zo werd Van Aert nog maar eens tweede. "Een dubbel gevoel. Natuurlijk speelt dat in mijn hoofd. Ik start elke wedstrijd om te winnen, zo heb ik ook vandaag gekoerst. Ik heb durven beslissingen te nemen. Het speelt dus niet in de koers, denk ik. Maar dat ik veel tweede word, is een vaststelling die ik niet kan ontkennen. Dat is dubbel: het is altijd mooi om erbij te zijn, daar blijf ik bij. Maar met name dit jaar is een jaar van net niet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het in de toekomst weer anders gaat zijn."

De Belgen leken de perfecte koers te rijden, maar maakten ze in de finale toch een fout door Laporte zoveel ruimte te geven? "Als je achteraf ziet hoe sterk Christophe is, hebben we misschien te lang gewacht. Het was eigenlijk één van ons die voorop had moeten zijn, in plaats van Christophe. Dat is het enige foutje dat we maakten, denk ik."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top