Kortrijk mist competitiestart op hoogste niveau niet en wint bij Brussels

Basketbal | Kortrijk heeft zondag op de eerste speeldag van de nationale fase van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketcompetitie in België en Nederland, zijn start niet gemist. De Spurs wonnen op verplaatsing bij Brussels met 86-94.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor Kortrijk was het zondag, ongeacht het resultaat in Neder-over-Heembeek, een hoogdag. De West-Vlamingen mochten in de hoofdstad immers aantreden in de BNXT League na hun promotie van vorig seizoen. Bij de rust stond Brussels nipt in het voordeel (44-42) maar in de tweede periode ging Kortrijk op en over de thuisploeg. Jayden Gardner en De'Vondre Perry blonken in het winnende kamp uit met elk zeventien punten.

Vrijdag won Charleroi al met 90-84 van Mechelen en hield Luik met 83-69 de punten thuis tegen Bergen. Landskampioen Oostende won zaterdag van Aalst (85-63) en Antwerp legde Leuven over de knie (82-78).

Er nemen dit jaar elf Belgische teams deel aan de BNXT League, wat betekent dat iedere speeldag een ploeg vrij is. Op de eerste speeldag was dit Limburg United.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top