Borsbeek stemt met 77 procent tegen fusie met Antwerpen

Nieuws | Inwoners van de gemeente Borsbeek hebben met 77 procent van de stemmen tegen fusie met Antwerpen gestemd. Dat is de uitslag van het referendum op zondag en wordt door verschillende bronnen bevestigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

In totaal stemden 2.481 mensen tegen en zowat 600 voor. "Wij gaan dit advies in de weegschaal leggen", zegt burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek). "Het is een signaal dat ook niet overroepen of geminimaliseerd mag worden. Zowat een derde van de uitgenodigden heeft een stem uitgebracht en op 18 december neemt de gemeenteraad een finale beslissing.

De volksraadpleging in Borsbeek was niet-bindend, waardoor het bestuur er dus nog steeds voor kan opteren om van de gemeente het tiende district van de stad Antwerpen te maken.

Alle Borsbekenaren ouder dan zestien jaar waren stemgerechtigd. Tot de vroege namiddag kon men in een lokale sporthal een stem uitbrengen. De eenvoudige vraag waarop de inwoners in het stemhokje een antwoord moesten formuleren was: wenst u dat de gemeente Borsbeek gefuseerd wordt met de stad Antwerpen? Ja of nee?

Indien de gemeente zou fuseren met Antwerpen, wordt Borsbeek het tiende district van Antwerpen. De negen andere districten zijn Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk. Eerder dit jaar kregen de inwoners van Borsbeek al informatie over alle mogelijke gevolgen van een fusie, via brochures en een website.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top