Arsenal en Tottenham verdelen de koek in vermakelijke Noord-Londense derby

Premier League | Arsenal en Tottenham hebben op de zesde speeldag van de Premier League de punten verdeeld in de Noord-Londense derby. In het Emirates kwam Arsenal tweemaal op voorsprong, die het ook twee keer uit handen gaf (2-2).

Door Belga

Deel dit nieuws

Bukayo Saka (25.) brak voor Arsenal de ban toen de Engelse international naar binnen kwam en zijn schot afweek op het been van Cristian Romero. De Spurs waren niet van slag en Arsenal-keeper David Raya had enkele geweldige reddingen in huis om de voorsprong op het bord te houden. Net voor rust kwam Tottenham alsnog langszij door een doelpunt van Heung-Min Son (44.).

Na rust beging diezelfde Romero hands in het zestienmetergebied. Strafschop oordeelde de Engelse scheidsrechter. Saka (54.) legde hem door het midden binnen. Daarna verslikte Jorginho zich in de opbouw van de Gunners, waarna James Maddison Son (55.) vrijspeelde en die miste niet oog in oog met Raya. Leandro Trossard moest in extremis afhaken met een lichte spierblessure en speelde niet.

Op hetzelfde moment in West-Londen hield de zwanenzang van Chelsea aan. Op Stamford Bridge verloren de Blues ditmaal van Aston Villa (0-1). Malo Gusto (58.) kreeg eerst rood na een wansmakelijke overtreding op het been van Lucas Digne, een kwartier later scoorde Ollie Watkins het enige doelpunt van de partij. Roméo Lavia zat niet in de selectie van de Blues, de Rode Duivel ligt nog altijd in de lappenmand met een enkelblessure. Youri Tielemans kwam tien minuten voor tijd in het veld, Leander Dendoncker (90+1.) viel helemaal op het einde in.

Manchester City blijft autoritair aan kop met 18 op 18. Liverpool, dat met 3-1 won van West Ham, volgt op twee punten, Brighton op drie punten. Tottenham en Arsenal zijn gedeeld vierde op vier eenheden. Onderin is Chelsea op plaats veertien met 5 op 18 aan het seizoen begonnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top