Ajax-Feyenoord definitief gestaakt bij 0-3 na meermaals vuurpijlen op het veld

Eredivisie | De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord van zondagnamiddag op de zesde speeldag in de Eredivisie is na 55 minuten definitief gestaakt bij een 0-3 tussenstand, nadat er meermaals vuurpijlen op het veld waren beland.

Door Belga

Deel dit nieuws

De gastheer hinkte al snel achter de feiten aan in de eigen Johan Cruijff Arena: Quinten Timber zette zich goed door op links en bediende Santiago Gimenez (9.), die Jay Gorter fusilleerde. Het ging van kwaad naar erger toen Anton Gaaei, die ook bij de 0-1 boter op het hoofd had, een ziekenhuisbal verstuurde en opnieuw Gimenez (19.) het geschenk dankbaar in ontvangst nam. Net voorbij het halfuur werd een zwalpende Gaaei uit zijn lijden verlost en vervangen door Devyne Rensch.

De Amsterdammers moesten nog voor rust de kelk tot op de bodem ledigen. Igor Paixao (37.) werkte een assist van Gimenez behendig met de buitenkant van de voet tegen de netten. Vlak voor rust volgde een eerste tijdelijke staking nadat er vuurpijlen in het strafschopgebied van Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther gegooid werden.

Na tien minuten in de tweede helft gingen de poppen andermaal aan het dansen met een nieuwe lading vuurpijlen vanuit hetzelfde vak, waarop scheidsrechter Serdar Gözübüyük zich genoodzaakt zag de partij vroegtijdig af te fluiten.

Feyenoord blijft voorlopig (zonder de gestaakte wedstrijd van zondag meegeteld) vierde in de tussenstand van de Nederlandse eerste klasse met 11 op 15. Ajax is pas dertiende met 5 op 12.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top