Genk en STVV delen de punten na spektakelrijke Limburgse derby

Jupiler Pro League | Op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League hebben Racing Genk en STVV zondagnamiddag 3-3 gelijkgespeeld in een spektakelrijke partij. In de Cegeka Arena maakte Aboubakary Koita voor rust een hattrick op zeven minuten tijd (31., 36., 37.), waarna Genk in de tweede helft alsnog terugkwam.

Door Belga

Deel dit nieuws

Racing Genk, dat donderdag in de Conference League nog een punt pakte tegen Fiorentina (2-2), begon slordig aan de partij met veel balverlies en was niet in staat om zijn wil op te leggen. De Kanaries, die vooraf hulde brachten aan ex-speler Lon Polleunis, die woensdagnacht op 80-jarige leeftijd overleed, speelden vrank en vrij en combineerden naar hartelust. Dat resulteerde op het halfuur in een voorsprong. Aboubakary Koita kwam naar binnen en zette met een simpele beweging zowel Daniel Munoz als Carlos Cuesta in de wind en knalde de bal via het been van Maarten Vandevoordt in doel. Genk was duidelijk aangeslagen en kreeg bijna een dubbele voorsprong op de neus, maar Vandevoordt bracht met een beenveeg redding op het schot van Fatih Kaya.

Het was slechts uitstel van executie. Ryotaro Ito trapte een vrije trap in de muur, in de herneming vlamde Koita zijn tweede van de middag onhoudbaar binnen. De Koita-show was voor rust nog niet gedaan. De 25-jarige Belg maakte zijn hattrick compleet met een wippertje over Vandevoordt.

Net voor het uur wakkerde Bilal El Khanouss (58.) het Genkse vuur opnieuw aan toen de nieuwe Genkse nummer tien de bal heerlijk in de verste hoek krulde. STVV werkte zich meer en meer in de problemen en zag hoe Tolu Arokodare (71.) de aansluitingstreffer binnentrapte. Vier minuten voor tijd liet STVV-doelman Zion Suzuki een voorzet door de vingers glippen en was de comeback compleet.

In de stand nemen Genk en Sint-Truiden met twaalf punten de zesde en zevende plaats in.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top