Sami Chouchi wordt zevende op het Grand Slam-toernooi in Bakoe

Sport | Judoka Sami Chouchi (IJF 46) is zondag zevende geworden in de categorie tot 90 kilogram op het Grand Slam-toernooi in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 30-jarige Chouchi was vrijgesteld in de eerste ronde en kwam in zijn eerste wedstrijd meteen de Franse klepper Alexis Mathieu (IJF 10) tegen. De Belg klopte de Fransman uiteindelijk in de golden score na een teveel aan strafpunten voor Mathieu.

In de achtste finales legde Chouchi vervolgens de Spanjaard Daniel Nieto Trinidad (IJF 83) met een ippon op de mat, waarna hij in de kwartfinales in de golden score zijn meerdere moest erkennen in de Turk Mihael Zgank (IJF 20).

Door het verlies werd de Brusselaar naar de herkansingen verwezen, waarin de Oostenrijker Thomas Scharfetter (IJF 68) met een ippon te sterk voor hem was.

Zaterdag moest Matthias Casse (IJF 2) al in de derde ronde afruipen in de categorie tot 81 kilogram. Vrijdag werd Amber Ryheul (-52 kg) uitgeschakeld in de tweede ronde, terwijl Loïs Petit (-48 kg) en Jorre Verstraeten (-60 kg) al in de eerste ronde moesten inpakken in Bakoe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top