Elise Mertens en Storm Hunter zijn zeker van dubbelticket voor WTA Finals

Sport | Na hun eindzege op het WTA 1000-toernooi in Guadalajara zijn Elise Mertens en Storm Hunter zeker van deelname aan de WTA Finals, eveneens in Mexico, van 29 oktober tot 5 november in Cancún.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het wordt de vijfde deelname aan de WTA Finals voor Mertens, telkens met een andere partner. Vorig jaar pakte ze in het Amerikaanse Forth Worth de titel met de Russin Veronika Kudermetova. In 2021 verloor ze samen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh de finale in Guadalajara.

"Ik ben erg blij. Voor mij is er altijd een groot verschil tussen het winnen van een titel en het spelen in een finale", verklaarde Mertens zaterdag na de met 3-6, 6-2 en 10/4 gewonnen eindstrijd tegen de Canadese Gabriela Dabrowski en de Nieuw-Zeelandse Erin Routliffe, die recent de US Open wonnen. "Zij kwamen heel goed in de wedstrijd, zonder twijfel ook doordat ze in een zegeroes verkeerden, maar wij hebben goed gereageerd nadat we de eerste set verloren. We waren te passief, waardoor zij heersten aan het net. Maar daarna hebben we beter geserveerd en waren we ondernemender. We lieten hen meer ballen spelen en zetten meer druk. En uiteindelijk waren wij het meest contant."

Het is de 18e dubbeltitel in de carrière van Mertens en de tweede dit jaar, nadat ze in mei ook al het WTA 1000-toernooi van Rome won met Hunter. Maandag wordt Mertens opnieuw het nummer 1 van de wereld op de dubbelranking. "Storm en ik kennen elkaar nu heel goed. De voorbije maanden zijn we gegroeid als ploeg. We steunen elkaar enorm op de moeilijkere momenten en we zijn allebei goed in het vinden van oplossingen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top