Moors pakt als eerste Belgische ooit Europese juniorestitel: "Alles komt heel snel"

Wielersport | Fleur Moors heeft zondag op de Europese kampioenschappen wielrennen in het Nederlandse Drenthe als eerste Belgische ooit de Europese titel bij de meisjes juniores gepakt. "Het is gelopen zoals we het hadden gepland", genoot ze bescheiden van haar triomf.

Door Belga

Deel dit nieuws

Moors leek geen seconde de grip op de wedstrijd te verliezen, en haalde het bovenop de VAM-berg in een sprint met twee tegen de Italiaanse Federica Venturelli. "Ik voelde dat de benen heel goed zaten. Er kwam niet echt verzuring in. Het lukte goed om de hele koers voorin te blijven op de beklimmingen van de VAM-berg. Dat was belangrijk."

Het Belgische plan draaide ook in de slotfase perfect uit: "We hadden het gepland zoals het nu gelopen is: op de laatste berg zo hard mogelijk omhoog rijden. We zagen gisteren ook al dat het vaak daar gebeurde. Een finish bergop, daar kick ik altijd wel op."

Moors combineert het wegwielrennen met het veldrijden. Volgend jaar maakt ze de overstap naar de U23-categorie. "Het is altijd mijn keuze geweest om de weg en de cross zo lang mogelijk te combineren. Ik denk dat ik dat binnen de ploeg Baloise Trek Lions zal kunnen doen. Zij steunen me daar volledig in. Bij welke ploeg ik het wegseizoen rijd? Dat zal voor volgend seizoen zijn."

De Limburgse Moors is een voormalige handbalster die nog maar kort aan wielrennen doet: "Dit is mijn derde seizoen. Het is allemaal snel gekomen. Fijn om er zo in te rollen. Ik ben er snel in gegroeid. Het begon met toertochtjes rijden, dat ging me goed af. En nu ben ik Europees kampioen. Dit betekent veel voor me."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top