Barry Baltus wordt achtste in Grote Prijs Moto2 van India na incidentrijke race

Auto-moto | Barry Baltus (RW Racing Gp) is zondag achtste geworden in de Grote Prijs Moto2 van India, de dertiende manche van het WK snelheid. WK-leider Pedro Acosta won ondanks een incidentrijke race met een comfortabele voorsprong van drieënhalve seconden op de Italiaan Tony Arbolino van het Belgische Elf MARC VDS Racing Team, runner-up achter Acosta in de WK-tussenstand. De Amerikaan Joe Roberts werd derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op het Buddh International Circuit raakten de Thai Somkiat Chantra, de Japanner Taiga Hada, de Spanjaarden Jeremy Alcoba en Marcos Ramirez en de Italiaan Celestino Vietti betrokken bij een kettingbotsing in de allereerste bocht van de GP. De vijf rijders waren ongedeerd en Baltus, die zich zaterdag als dertiende had gekwalificeerd, kon de getroffen rijders ook ontwijken. Polesitter Jack Dixon moest nadien ook opgeven na een aanrijding met de Spanjaard Alonso Lopez.

Voor Baltus is het zijn derde beste resultaat ooit in de Moto2. Eerder werd hij al zesde in de GP van Groot-Brittannië en zevende in die van Frankrijk. Op 1 oktober gaat het WK verder met de GP van Japan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top