Team World komt op een overwinning van de eindzege in de Laver Cup

Sport | Team World heeft zaterdag (lokale tijd) op de tweede dag van de Laver Cup in het Canadese Vancouver zijn voorsprong op Team Europa nog maar eens vergroot.

Door Belga

Deel dit nieuws

Team World, zaterdag vertegenwoordigd door de Amerikanen Tommy Paul (ATP 13), Frances Tiafoe (ATP 11), Taylor Fritz (ATP 8), Ben Shelton (ATP 19) en thuisspeler Felix Auger-Aliassime (ATP 14), leidt in de tussenstand met 10-2 tegen Team Europa, dat afgevaardigd werd door de Noor Casper Ruud (ATP 9), de Rus Andrey Rublev (ATP 6), de Pool Hubert Hurkacz (ATP 16) en de Fransman Gaël Monfils (ATP 142).

Eerst zette Fritz de zegereeks van Team World verder door Rublev te verslaan met 6-2 en 7-6 (7/3). Daarna bezorgde Ruud Team Europa de eerste punten door Paul opzij te zetten met 7-6 (8/6) en 6-2. Later zette Tiafoe opnieuw orde op zaken door Hurkacz te verslaan met 7-5 en 6-3. In het dubbelspel diepten Auger-Aliassime en Shelton de voorsprong voor Team World nog maar eens uit tegen Hurkacz en Monfils. Het werd 7-5 en 6-4.

Team World komt zo op een overwinning van de eindzege, die Shelton en Tiafoe zondag moeten veiligstellen tegen Rublev en Hurkacz. Later speelt Ruud nog tegen Fritz, Rublev tegen Tiafoe en sluit Hurkacz af tegen Auger-Aliassime.

Elke gewonnen duel leverde zaterdag twee punten op, zondag is een overwinning goed voor drie punten. Het eerste team dat de kaap van dertien punten rondt, wint. Team World stak vorig jaar zijn allereerste eindzege van de Laver Cup, in 2017 in het leven geroepen, op zak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top