Gleb Syritsa wint tweede etappe van de Ronde van Langkawi, Arvid de Kleijn blijft leider

Wielersport | Gleb Syritsa (Astana) heeft zondag de tweede etappe van de Ronde van Langkawi (2. Pro), met start in Kuala Terengganu en aankomst na 186,2 kilometer in Kota Bharu, op zijn naam geschreven. De 23-jarige Rus was de sterkste na een massasprint. De Nederlandse leider Arvid de Kleijn (Tudor) werd tweede, voor de Italiaan Enrico Zanoncello (Green Project-Bardiani). Het is de eerste zege dit seizoen voor Syritsa. De Kleijn blijft leider in deze rittenkoers en telt twee seconden voorsprong op Syritsa en 10 seconden op Sasha Weemaes.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een heel onrustig begin slaagden Jon Agirre, Calum Johnston en Thanachat Yatan erin een kloof te slaan op de rest. Gijs Van Hoecke, Polychronis Tzortzakis en Luke Mudgway maakten de oversteek en zo kregen we na 40 kilometer koers een kopgroep met zes renners. Voor Johnston ging het nog allemaal te traag en de Brit trok alleen in de aanval. De renner van Caja Rural bleef volharden in zijn poging, terwijl de rest werd opgeslokt door het peloton. Deze actie zou Johnston de prijs van de strijdlust opleveren, maar hij moest zich uiteindelijk ook overleveren aan de wil van het peloton. Dat aasde op een tweede massasprint op rij en die kwam er ook. Nu slaagde Syritsa er wel in iedereen achter zich te houden. De Kleijn werd tweede en behield zo zijn leiderstrui.

Maandag volgt de derde rit met start in Jeli en aankomst na 183,1 kilometer in Baling. In deze etappe zitten vier pittige hellingen met na zowat 33 kilometer koers de beklimming van de Puncak Titiwangsa, een helling van eerste categorie. De top van de Sungai Rui ligt op 40 kilometer van de meet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top