DC United verliest van NY Red Bulls ondanks hattrick Benteke

Voetbal | Christian Benteke heeft zaterdag een hattrick gemaakt in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS), maar dat leverde zijn team DC United geen zege op. New York Red Bulls trok met 3-5 aan het langste eind.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de 21e minuut maakte de aanvoerder de openingstreffer van Omir Fernandez (17.) ongedaan met een rake kopbal. Een kwartier later zette Benteke zijn naam een tweede keer op het scorebord, hij duwde de 2-1 binnen nadat de NY-verdediging het leer niet weggewerkt kreeg. In een dol slot van de eerste helft werd nog drie keer gescoord. Fernandez (44.) hing de bordjes in evenwicht. Benteke (45.+2) antwoordde meteen vanaf de strafschopstip, nadat hij was neergehaald in de zestienmeter. Maar Cameron Harper (45.+5) zorgde alsnog voor een 3-3 ruststand. In de tweede helft kon Benteke, die geel kreeg in de 83e minuut, de nederlaag niet voorkomen. Sean Nealis (58.) en John Tolkin (90.+3) vonden nog de weg naar de netten voor de bezoekers. Dante Vanzeir ontbrak bij NY Red Bulls, zijn seizoen is voorbij vanwege een rugblessure.

Het Charlotte van Brecht Dejaegere verloor met 3-0 bij FC Cincinnati. Dejaegere werd in de 83e minuut naar de kant gehaald. Logan Ndenbe, 90 minuten tussen de lijnen bij Sporting Kansas City, won met 2-1 van Houston Dynamo. De thuisploeg speelde nochtans ruim een helft met een man minder na een rode kaart voor Russell (39.).

DC United (36 ptn) is negende in de Eastern Conference, NY Red Bulls (34 ptn) tiende en Charlotte (33 ptn) dertiende. In de Western Conference springt Kansas (38 ptn) naar de tiende plaats. De top negen van elke conference stoot door naar de play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top