Wout van Aert gaat voor goud in de EK-wegrit, Arnaud De Lie ook

Wielersport | Lotte Kopecky slaagde er zaterdag bij de Europese titelstrijd in Drenthe niet in op te boksen tegen het Nederlandse blok en moest vrede nemen met brons, bij de mannen heeft België straks met Wout van Aert en Arnaud De Lie de twee topfavorieten in de rangen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Arnaud is beter in een pure machtssprint, maar zelf heb ik ook een goed eindschot in de benen. Het komt erop aan goed met elkaar te overleggen", vertelde van Aert over het co-leiderschap met De Lie. "We moeten eerlijk zijn tegen elkaar", klonk het ook bij De Lie. "Als we allebei in de kopgroep zitten, moeten we de juiste beslissing nemen. Voor de zege sprinten met Van Aert als lead-out, zou fantastisch zijn. Maar ik ben ook niet te beroerd om voor hem de sprint aan te trekken."

De Belgische kopmannen kunnen reken op de steun van Yves Lampaert, in 2019 Europees vicekampioen, Jasper De Buyst, Tim Declercq, Jasper Stuyven, Edward Theuns en Florian Vermeersch. Het is niet ondenkbaar dat een van hen - zoals Mischa Bredewold bij de vrouwen - kan profiteren van de collectieve sterkte van het team.

De sterkste oppositie mogen de Belgen verwachten uit het Italiaanse (Filippo Ganna, Matteo Trentin, Elia Viviani) en het Franse kamp (Christophe Laporte, Arnaud Démare, Benoit Cosnefroy). De Deen Mads Pedersen, de Nederlander Olav Kooij en de Spanjaard Ivan Garcia Cortina zijn andere titelkandidaten op de VAM-berg. Trentin (2018) en Viviani (2019) plaatsten hun naam al eens op de erelijst. Démare greep er twee keer net naast (2020 en 2022).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top