Elise Mertens brengt een achttiende dubbeltitel op haar palmares

Sport | Elise Mertens en Storm Hunter hebben zaterdag het WTA-toernooi van Guadalajara (2.788.468 dollar) gewonnen. In de finale nam het Belgisch-Australische duo, eerste reekshoofd op het Mexicaanse hardcourt, in 1 uur en 24 minuten met 3-6, 6-2 en 10-4 de maat van de Canadese Gabriela Dabrowski en de Nieuw-Zeelandse Erin Routliffe.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was de dertigste WTA-finale in het dubbelspel voor Mertens. Daarvan won de 27-jarige Limburgse er achttien. Met Storm Hunter aan haar zijde won ze eerder dit jaar in Rome en werd ze runner-up op Wimbledon. Haar eerste dubbeltitel behaalde Mertens in 2016 met An-Sophie Mestach. Daarna volgde een titel met Kirsten Flipkens, vier met de Nederlandse Demi Schuurs, vijf met de Wit-Russische Aryna Sabalenka (waarbij US Open 2019 en Australian Open 2021), twee met de Taiwanese Hsieh Su-wei (met Wimbledon 2021) en drie met de Russische Veronika Kudermetova (met WTA Finals 2022).

Mertens en Hunter staan momenteel vierde en zesde op de WTA-dubbelranking, maar maandag wordt Mertens opnieuw de nummer een van de wereld. Hunter klimt naar de tweede plaats op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top