Club NXT sluipt top vier binnen tegen SL16, Oostende verslikt zich in U23 van Genk

Challenger Pro League | Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge, heeft zich zaterdagavond tijdens de zesde speelronde in de Challenger Pro League op autoritaire wijze ontdaan van zijn leeftijdsgenoten van Standard. Het werd 4-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

Victor Barbera (46.) wiste op The Nest in Roeselare meteen na rust de openingstreffer van Daan Dierckx (16.) uit. De gastheer rook bloed en nam dankzij twee goals op korte tijd van Mohamed Boukammiri (55. en 58.) definitief afstand van de bezoekers. Ook Joel Ordonez (79.) pikte zijn graantje nog mee.

Op hetzelfde ogenblik hielden KV Oostende en de U23 van Racing Genk elkaar in evenwicht: 2-2. Ewan Henderson (19.) brak de ban voor de Kustboys, de piepjonge Konstantinos Karetsas (28.) hees de Genkse beloften opnieuw op gelijke hoogte. Een eigen doelpunt van doelman Mike Penders (50.) bezorgde de thuisploeg een tweede keer het voordeel, maar Ibrahima Bangoura (79.) had het laatste woord.

De U23 van Club sluit de top vier in de tussenstand van de op een na hoogste Belgische afdeling met tien punten. Jong Genk en KVO volgen respectievelijk op de achtste en dertiende positie met acht en vijf eenheden. Jong Standard is de rode lantaarn, op de zestiende stek, met drie stuks.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top