Jos Verstappen wint East Belgian Rally, titelstrijd nog niet beslist

Sport | Jos Verstappen (Skoda Fabia) heeft zaterdag de East Belgian Rally gewonnen. De Nederlander had in de voorlaatste BK-manche een kleine voorsprong van een halve seconde op Cédric Cherain (Hyundai i20). Niels Reynvoet (Citroën C3) legde op de derde podiumplaats beslag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Maxime Potty (Citroën C3) zou aan een plaats in de top zeven genoeg gehad hebben voor de titel, maar de Waal ging in de vierde rit na een cardanbreuk van de baan en moest opgeven. Het kampioenschap wordt eind november beslist in Spa. Potty trekt ernaartoe met een voorsprong van 23 punten op Cherain. In Spa zijn er nog 30 punten te verdienen: 25 voor de rallyzege en vijf voor de powerstage. Het wordt een moeilijke opdracht voor Cherain, maar niet onmogelijk.

Eind juni leek ket kampioenschap nog beslist. Potty was tweede geworden in de Rally van Haspengouw, maar kreeg het maximum van de punten omdat de winnaar niet ingeschreven was voor het BRC. Vervolgens won hij de South Belgian Rally, de Rally van Wallonië en de Sezoensrally, waarna de motor letterlijk begon te sputteren. Sinds een tweede plaats in de Ypres Rally heeft Potty geen enkel punt meer gescoord. Dat was ook zo voor Cherain, tot hij zaterdag met zijn tweede plaats het kampioenschap nieuw leven inblies.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top