OH Leuven wint met 1-2 bij KV Mechelen en koopt zichzelf ademruimte

Jupiler Pro League | OH Leuven blijft zijn opmars in de Jupiler Pro League voortzetten. KV Mechelen delfde zaterdagavond op de achtste speeldag met 1-2 het onderspit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Malinwa staat achtste in de tussenstand van de Belgische eerste klasse met tien punten. OHL volgt na de recente 7 op 9 op de twaalfde positie met negen eenheden.

De aftrap was nog maar pas gegeven Achter de Kazerne, of de bezoekers klommen al op voorsprong. Nachon Nsingi stak het leer diep tot bij Jon Dagur Thorsteinsson (2.), die Gaetan Coucke kansloos liet met een opwippertje. In de negende minuut zag de thuisploeg een kopbal gekeerd worden op de lijn. In de daaropvolgende tegenstoot maaide Sandy Walsh Thorsteinsson foutief neer in de zestien, waarop de bal na een VAR-interventie op de stip ging. De IJslander kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn naam voor een tweede keer op het scorebord te plaatsen, maar Coucke pareerde zijn schot. Op slag van rust kon Elias Cobbaut de gelijkmaker net niet binnenduwen aan de tweede paal. Dat brak geel-rood in de slotseconden van de eerste helft zuur op: Youssef Maziz (45.+7) knikte een rebound in het dak van het doel.

Na de onderbreking kwam de gastheer als door een wesp gestoken uit de kleedkamers: Patrick Pflucke (46.) forceerde na zo'n halve minuut al de aansluitingstreffer. Verder geraakte het niet meer. Thorsteinsson dacht in de slotfase voor de definitieve beslissing gezorgd te hebben, ware het niet dat de VAR zijn tweede goal terugdraaide voor hinderlijk buitenspel van Joren Dom.

Eerder op de dag boekte Charleroi zijn eerste zege van het seizoen tegen rode lantaarn KV Kortrijk (1-0). Later op zaterdag (20u45) ontvangt landskampioen Antwerp promovendus RWDM nog op de Bosuil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top