Bondscoach Ives Serneels "trots" na "droomoverwinning" tegen Nederland

Red Flames | "Ik ben heel trots op mijn team", opende bondscoach Ives Serneels na de 2-1 zege van zijn Red Flames tegen Nederland. "Ik droomde van een zege en werd op mijn wenken bediend, maar dit is helemaal hun verdienste."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Van de eerste tot de laatste minuut stond er een hecht team op het veld. We werden onder druk gezet, incasseerden ook een doelpunt, maar hebben het hoofd niet laten hangen en vochten terug. Dat ze die mentaliteit getoond hebben, vol voor de overwinning zijn blijven strijden, is misschien nog mooier dan de zege op zich."

Kapitein Tessa Wullaert vertelde al dat het plan goed gevolgd werd. "Dat kan ik alleen maar beamen. De organisatie was goed en elke individuele taak werd perfect uitgevoerd. We wisten dat we dan kansen zouden krijgen, ook al waren het er niet veel, maar Nederland heeft ook niet veel kansen gehad."

De voorbije dagen vroeg Serneels meer agressiviteit van zijn speelsters. "En die heb ik gekregen. Zonder dat, kan je zo'n matchen nooit winnen. Op training werd er echt gestreden om een plaats in het elftal. Ik hamerde erop dat het voor mij erg belangrijk is dat de speelsters zich op training tonen en kreeg de reactie waarop ik hoopte."

"Ik wist wel dat een goed resultaat tegen Nederland mogelijk was, maar winnen is een droom. We verslaan de nummer zeven van de wereld, ik denk niet dat we al eerder van een land uit de top tien wonnen. Ik heb ontzettend van deze wedstrijd genoten. In jaren heb ik de Flames niet zo goed zien spelen. Iedereen was goed, de collectieve prestatie was top. We hebben kwaliteit in onze groep en kunnen nog groeien. Zoals Wullaert zegt, moeten we de voetjes op de grond houden, maar hier ga ik toch nog wel even van genieten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top