Bondscoach Jonker "schrikt niet" van nederlaag tegen België

Voetbal | De Nederlandse bondscoach Andries Jonker was teleurgesteld, maar niet geschrokken van de 2-1-nederlaag tegen België in de Nations League. "Ik heb niet de arrogantie om te denken dat we zomaar winnen van België", vertelde hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik schrik daar niet van. Je weet dat van tevoren. Of we maken de kansen en dan kun je makkelijk winnen, of je maakt ze niet en dan krijg je het deksel op de neus. De eerste helft hebben we weinig gecreëerd, de tweede helft was beter. We wisten dat we ze kapot moesten spelen. Die 0-1 viel op een goed moment. Dan denk je dat dat verjaardagscadeau er toch komt", zei de 61 jaar geworden trainer. Maar België scoorde meteen tegen. "En in de slotfase ging het helemaal mis. We kregen een domme corner tegen en die ging er nog in ook."

De bondscoach noemde het heel vervelend voor de debuterende keepster Jacintha Weimar, die vooral bij de tweede treffer een mal figuur sloeg. "Je krijgt twee ballen op doel en er gaan er twee in. Dat is heel vervelend. Ik moet nog even terugzien of ze er iets aan kon doen. Bij de eerste viel de bal uitermate ongelukkig achter haar. Vanaf de kant leek het alsof ze daar niets aan kon doen."

Bij de 2-1 leek Weimar op een corner van Tessa Wullaert de bal zelf in doel te werken. "Ik zie bal bij Jassina Blom komen, die voor me staat", zegt de derde keepster van Oranje, die door blessures van Daphne van Domselaar en Lize Kop in het elftal kwam. "Ik wil de bal wegboksen en boks 'm tegen haar hoofd aan en dan gaat ie er zo in. Het gebeurt niet vaak dat twee doelvrouwen geblesseerd zijn en ik ben best trots op mijn debuut, maar de teleurstelling overheerst toch."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top