Storm Daniel - Dodentol na rampzalige overstromingen in Libië klimt naar 3.753

Nieuws | Het aantal geregistreerde doden van de verwoestende overstromingen die meer dan een week geleden het oosten van Libië troffen, is gestegen naar 3.753. Dat heeft een verantwoordelijke van een van de rivaliserende regeringen van het land vrijdag gemeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mohamed Eljarh, een ambtenaar van het noodcomité van de oostelijke regering, verklaarde dat de autoriteiten intussen 3.753 slachtoffers van de overstromingen hebben begraven. De cijfers omvatten onder meer 168 lichamen die donderdag werden geborgen, aldus Eljarh op een persconferentie.

Sinds de ramp op 10 september brachten de verdeelde autoriteiten van het land tegenstrijdige cijfers naar buiten over de dodentol van de ramp. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt op haar beurt dat 4.014 mensen omkwamen en ruim 8.500 anderen nog altijd vermist worden.

Storm Daniel trof op 10 september het door oorlog verscheurde Noord-Afrikaanse land. Twee dammen braken in de buurt van de zwaar getroffen stad Derna en hele wijken van de stad met 100.000 inwoners spoelden in zee. Naar de echte omvang van de ramp is het nog altijd gissen, maar hulporganisaties en waarnemers vrezen dat het aantal doden fors zal oplopen.

Libië heeft al jaren twee elkaar bestrijdende regeringen. Sinds de dictatuur van kolonel Kadhafi in 2011 ten einde kwam, is er van een centrale regering feitelijk geen sprake meer. De Verenigde Naties hebben een regering in Tripoli erkend, terwijl een andere regering het in het noordoosten voor het zeggen heeft.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top