Charleroi en Luik openen nieuw seizoen met zege

Basketbal | Charleroi en Luik zijn de eerste winnaars van het derde seizoen van de BNXT League. Charleroi won vrijdagavond met 90-84 van vicekampioen Mechelen, Luik met 83-69 van Bergen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Carolo''s beslisten hun partij in het eerste kwart: 27-19. Daarna hielden de Mechelse bezoekers gelijke tred, maar het kloofje dichten lukte hen niet. Bij de rust was het 49-42, na het derde kwart 71-64. Erikas Venskus had met 21 punten het grootse aandeel in de Henegouwse zege. Bine Prepelic (16 ptn, 6 rbds) en Austin Butler (15 ptn, 5 rbds) waren de andere sterkhouders.

Ondanks een slechte start (15-21), stond Luik bij de rust 38-33 voor. Na het derde kwart (16-23) had Bergen weer het voortouw (54-56), maar het slotkwart was helemaal voor Luik (29-13). Met dertig punten, zes rebounds en een assist was John JuniorAvelon de architect van de Luikse zege. Kevin Tumba liet zich met 13 punten en evenveel rebounds eveneens opmerken.

De eerste speeldag gaat zaterdag voort met duels tussen Antwerp en Leuven en tussen landskampioen Oostende en Aalst. Zondag staat nog Brussels-Kortrijk op het programma. Limburg United is bye.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top