Red Flames stunten in allereerste Nations League-partij tegen Nederland na late treffer

Red Flames | De Red Flames hebben in hun allereerste Nations League-wedstrijd meteen gestunt tegen grootmacht Nederland. In de eerste wedstrijd sinds de uitschakeling op het WK in de kwartfinales tegen de latere winnaar Spanje kwam Oranje eerst op voorsprong. Marie Detruyer wiste die snel uit en in het slot ging België nog over de noorderburen, na een blunder van de Nederlandse doelvrouw.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de eerste bal tussen palen was het wachten tot minuut 35, toen Nicky Evrard voor de eerste keer haar kunnen moest tonen op een vrij ongevaarlijk schot. Oranje had het balbezit, de Flames loerden op de counter, maar telkens was de laatste pass onverzorgd, waardoor de kansen voor de Belgen uitbleven. Pas nadien kwam de wedstrijd goed op gang en kwam Nederland dicht bij een doelpunt toen Lineth Beerensteyn plots voor Evrard verscheen, maar de Nederlandse kwam niet tot een doelpoging. In de daaropvolgende hoekschop ging de Belgische nummer een goed plat op een lage schuiver van Lieke Martens.

Op het uur kwam Oranje wel op voorsprong. Danielle van de Donk legde met een overstapje Feli Delacauw in de wind en speelde door naar Beerensteyn. De 26-jarige speelster van Juventus legde goed terug op Jill Roord (60.), die feilloos afwerkte. De Flames kwamen met een gelukje meteen langszij, toen Marie Detruyer (61.) de voorzet van Yara Blom onorthodox voorbij de debuterende doelvrouw Jacintha Weimar werkte. In de absolute slotfase blunderde Weimar nog op een corner van Tessa Wullaert, waardoor de Flames nog met de overwinning gingen lopen.

In de andere wedstrijd in groep 1 van de A-divisie staat later vrijdag nog het duel tussen Europees kampioen Engeland en Schotland op het programma. Volgende week zakken de Flames af naar Glasgow voor de interland tegen Schotland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top