Red Flames huldigen ex-international Julie Biesmans voor Nations League-duel tegen Oranje

Red Flames | Vrijdag voor aanvang van de allereerste Nations League-wedstrijd van de Red Flames aan Den Dreef in Leuven tegen Nederland werd ex-international Julie Biesmans in de bloemetjes gezet. Biesmans, die minder dan een maand geleden haar pensioen bij de Flames aankondigde, kreeg een ingekaderd truitje met het nummer 104 als verwijzing van het aantal interlands dat ze speelde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Verder vormden haar voormalige ploeggenoten ook een erehaag voor de 29-jarige Biesmans. Nadien nam ze plaats op de tribune, tot grote vreugde van haar supporters, die voor de gelegenheid vlaggetjes met haar afbeelding hadden meegenomen.

Biesmans besloot haar interlandcarrière op 29-jarige leeftijd te beëindigen. "Na de geboorte van haar zoon deze zomer wil ze meer tijd aan haar gezin besteden, naast haar taken bij haar nieuwe club OH Leuven," verklaarde de Belgische bond destijds in een verklaring.

De middenveldster maakte haar debuut bij de Flames in oktober 2011 in een 2-1 overwinning op Hongarije. Met 104 caps staat ze momenteel in de top vijf van speelsters met de meeste wedstrijden voor de Belgische nationale ploeg. Ze was aanwezig op twee grote toernooien: op de EK's van 2017 in Nederland en van 2022 in Engeland, en speelde haar laatste interland op 7 april in Oostenrijk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top