Van Aert wil praten voor mogelijke spurt: "Arnaud is beter in een pure machtssprint"

Wielersport | Wout van Aert heeft vrijdagavond tijdens een persmoment van de Belgische selectie vooruit gekeken naar de wegrit van de Europese kampioenschappen in het Nederlandse Drenthe. "Het wordt belangrijk om met elkaar te spreken", zegt hij over het co-leiderschap met Arnaud De Lie. "Arnaud heeft een supergoeie sprint, maar ook ik heb een goed eindschot."

Door Belga

Deel dit nieuws

De Lie vertelde tijdens zijn persbabbel dat "hij en Van Aert in de slotronde eerlijk moeten zijn tegenover elkaar", Van Aert beaamde dat: "Dan is het belangrijk om keuzes te maken naargelang de wedstrijdomstandigheden." Wie van de twee Belgen is de snelste in een sprint? "Ik heb nog maar eenmaal tegen Arnaud gesprint, en toen heb ik gewonnen (vorig jaar in Plouay, red.)", grijnsde Van Aert. "Maar als ik hem in Québec zag sprinten, dan denk ik dat het hele peloton vreest dat hij sneller sprint dan hen. Arnaud heeft meer de bouw om een pure machtsprinter te zijn dan ik. Ik ben niet te beroerd om toe te geven dat hij dat beter kan."

Van Aert verkende vrijdagmiddag voor het eerst het EK-parcours op de VAM-berg. "Die klim is eigenlijk nog korter dan ik dacht. Elke klim op zich stelt voor een profpeloton weinig voor, maar de smalle weg en het draaien en keren op die klim maken het toch zwaar. En daardoor gaat hij toch verschillen kunnen maken. De finish ligt niet op de kasseien (na de eerste helling, red.), maar meteen daarna op de volgende klim. Zo krijg je een speciale finale, waarin je twee sprints op korte tijd moet rijden. Je kan niet wachten tot die laatste klim, want dan zit je veel te ver."

De EK-wegrit voor mannen elite in Drenthe vindt zondag plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top