Serneels zet Cayman op de bank voor allereerste Nations League-duel tegen Nederland

Red Flames | Bondsoach Ives Serneels heeft vrijdag beslist om de ervaren Janice Cayman op de bank te laten voor de allereerste Nations League-wedstrijd van de Red Flames tegen Nederland in Leuven. Aanvoerder Tessa Wullaert, topscorer aller tijden van de nationale ploeg, zal daardoor de Belgische aanval leiden.

Door Belga

Deel dit nieuws

In vergelijking met de vorige interland van de Red Flames begin juli, een 5-0 pandoering in een vriendschappelijke wedstrijd tegen dezelfde tegenstander, heeft Serneels vijf wijzigingen doorgevoerd. Nicky Evrard, kersvers doelvrouw van Brighton, dat haar van Chelsea huurt, krijgt Laura Deloose, Sari Kees, Laura De Neve en Feli Delacauw als verdediging voor zich. Justine Vanhavermaet, Tine De Caigny en Kassandra Missipo staan centraal op het middenveld, Wullaert moet samen met Hannah Eurlings en Marie Detruyer voor de doelpunten zorgen.

Jassina Blom, Davina Philtjens en Janice Cayman, die bij de vorige interland wel in de basis startten, verhuizen naar de bank, Elena Dhondt en Amber Tysiak zitten niet in de selectie.

De Flames, zonder Julie Biesmans die onlangs haar afscheid aankondigde, zijn in de eerste editie van de Nations League voor vrouwen ingedeeld in groep 1 van de A-divisie met naast Nederland ook Europees kampioen Engeland en Schotland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top