"Genezen" De Lie is medekopman: "Wout en ik moeten op het einde eerlijk zijn tegen elkaar"

Wielersport | Arnaud De Lie is zondag samen met Wout van Aert de vooruitgeschoven pion in de Belgische selectie voor de wegrit voor mannen elite op de Europese kampioenschappen in het Nederlandse Drenthe. Ondanks de ziekte die hem uit de Super 8 Classic hield, heeft 'de Stier van Lescheret' er zin in: "Ik kom met vorm naar dit EK."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ja, ja, ik ben genezen", stelde De Lie vrijdagavond de verzamelde journalisten gerust tijdens een persmoment van de Belgische EK-selectie. "Ik denk dat het met de jetlag te maken had. En de airconditioning, waar ze in Canada erg fan van zijn. Ik heb er daarom voor gekozen om niet in de Super 8 Classic te starten. De juiste beslissing, denk ik, want kort na het weekend heb ik het goeie gevoel teruggevonden. Ik kom hier in vorm aan."

De 21-jarige De Lie maakte begin deze maand nog indruk met sprintwinst bergop in de WorldTour-koers in het Canadese Québec. "De aankomst op de VAM-berg is echt een hele mooie sprint voor mij. Maar positie zal heel belangrijk zijn, en de timing in de sprint. En er zijn ook veel scenario's: ik heb er niet veel vertrouwen in dat het een spurt wordt met veertig renners of meer. Eerder met tien, twintig man. Er kan veel gebeuren."

De Lie en Van Aert hebben allebei een sterk eindschot bergop. Wat als het een spurt bergop wordt met een groep waarin ze allebei nog zitten? "Dan moeten we eerlijk zijn tegen elkaar, op dat moment. En de goeie beslissing nemen. Mocht Wout de sprint aantrekken voor mij, dan is dat een droomscenario. Ik geef sowieso alles: of dat nu als lead-out is voor Wout, of omgekeerd."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top