Ben Healy mikt na ritzege in Vianden ook op eindzege in de Ronde van Luxemburg: "Wil mijn trui verdedigen"

Wielersport | De Ierse kampioen Ben Healy (EF Education-EasyPost) heeft vrijdag een groot nummer opgevoerd in de derde etappe van de Ronde van Luxemburg (2.Pro). Hij won na een solo van 18 km en veroverde ook de leiderstrui. De komende twee dagen hoopt Healy zijn gele trui te verdedigen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben met de ploeg twee kaarten om te spelen, mezelf en Richard Carapaz", zei de Ier na de race. "Ik ben vandaag van ver vertrokken in de aanval, omdat me dat gewoon ligt. Richard bleef in de groep achter mij, zodat we hem nog konden uitspelen als ik weer gegrepen werd. Ik had goede benen en kon het afmaken. De regen stoorde me ook niet, het remde me zeker niet af."

Zaterdag staat een tijdrit van 23,9 km in en om Pétange op het programma in de Ronde van Luxemburg. "Ik ga de komende twee dagen proberen de leiderstrui te verdedigen", aldus Healy. "Ik heb een goede tijdrit in de benen. Ik denk dat ik na mijn zege van vandaag een mooie voorsprong heb in het algemeen klassement. Voor de rit van zondag heb ik ook nog de steun van mijn sterke ploeg. Ik heb er vertrouwen in."

Healy begint de tijdrit zaterdag met een voorsprong van negentien seconden op eerste achtervolger Marc Hirschi. Dylan Teuns volgt als derde op 24 seconden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top