Xavi blijft langer hoofdcoach van FC Barcelona

La Liga | Barcelona-coach Xavi heeft vrijdag op zijn persconferentie, een dag voor de thuiswedstrijd in de competitie tegen Celta de Vigo, bekendgemaakt dat hij zijn contract bij de club heeft verlengd. Enkele uren later kwam de bevestiging op de website van de Catalanen. Xavi ondertekende een nieuwe overeenkomst tot medio 2025, met een optie op nog een extra jaar. De deal hing al enkele weken in de lucht.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Mijn nieuw contract werd enkele dagen geleden vastgelegd", zei Xavi kort op de persbabbel. "We hebben een akkoord bereikt voor enkele extra jaren en snel wordt daar meer over bekendgemaakt. Ik ben er blij mee."

Dinsdag maakte Barcelona in zijn eerste groepsmatch in de Champions League nog brandhout van Antwerp. Het werd 5-0 in het Olympisch Stadion Lluis Companys in de debuutwedstrijd van de Great Old op het kampioenenbal.

De 43-jarige Xavi Hernandez is sinds november 2021 hoofdcoach bij de Catalanen. Hij volgde destijds de Nederlander Ronald Koeman op. Xavi veroverde vorig seizoen zijn eerste landstitel met Barcelona als coach. Ook won hij de Spaanse Supercup.

Als speler kwam hij tussen 1998 en 2015 uit voor het eerste elftal van de Blaugrana. Hij speelde in die periode liefst 767 officiële wedstrijden voor de club, en veroverde acht landstitels, drie bekers, vier Champions League-trofeeën en twee wereldtitels voor clubs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top