Brian Riemer verlengt contract tot 2026 bij Anderlecht

Jupiler Pro League | Brian Riemer blijft langer trainer van RSC Anderlecht, zo meldt paars-wit vrijdagavond via zijn website. De 45-jarige Deen staat sinds december vorig jaar aan het roer van de Belgische recordkampioen. Hij volgde toen de ontslagen Felice Mazzu op. De verbintenis, die aan het einde van dit seizoen zou aflopen, wordt verlengd tot 2026.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben blij met het vertrouwen van de club", reageert Riemer op zijn contractverlenging. "We staan nog maar aan het begin van een traject waarbij we het team stap voor stap zullen verbeteren en we hebben een duidelijke visie op waar we naar toe willen. Ik kan niet wachten om de volgende stappen te zetten met dit team en deze club."

De Deen leidde Anderlecht vorig seizoen naar de kwartfinales van de Conference League, waarin AZ Alkmaar in twee wedstrijden te sterk was. In de Belgische competitie verliep het een pak minder met een magere elfde plaats tot gevolg, waardoor paars-wit niet naar de Europe play-offs mocht en het seizoen al eind april afgelopen was. Dit seizoen misten Riemer en zijn mannen hun start alleszins niet. Anderlecht is, weliswaar met een match meer gespeeld, co-leider in de Jupiler Pro League samen met AA Gent. Aartsrivaal Club Brugge, dat een puntje minder telt, komt zondag (18u30) over de vloer in het Lotto Park.

Anderlecht is voor Riemer de eerste job als hoofdcoach. In eigen land was hij bij Hvidovre, waar hij van 2004 tot 2008 de U19 onder zijn hoede had, wel even ad-interim (2008). Bij Kopenhagen was hij assistent (2012-2015) en trainer van de U19 (2009-2012 en 2015-2018), waarna hij naar Brentford trok om er assistent te worden van zijn landgenoot Thomas Frank. Als assistent van Ariël Jacobs mocht hij in 2013 de titel vieren met Kopenhagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top