Marjorie Heuls over schouderblessure Derwael: "Niet gedacht aan stoppen"

Sport | Nina Derwael is de grote afwezige op het komende WK turnen in het Antwerpse Sportpaleis, dat plaatsvindt van 30 september tot 8 oktober. "Ondanks haar zware blessure heeft Nina helemaal niet gedacht aan stoppen", zei haar coach Marjorie Heuls vrijdag op een persconferentie in het stadhuis van Antwerpen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zaterdag wordt de regerende olympische kampioene aan de brug met ongelijke leggers in Antwerpen geopereerd aan haar schouder, die eerder deze maand op training uit de kom schoot. Derwael is zeker drie maanden out. Pas na de operatie zal duidelijk zijn hoe lang ze moet revalideren.

"Na de operatie en revalidatie zou Nina opnieuw haar beweeglijkheid terug moeten kunnen vinden", vertelde Heuls. "Er zijn veel mannelijke gymnasten die na een schouderblessure zijn teruggekeerd. Maar bij de meisjes ken ik niet veel voorbeelden."

"De blessure kwam er op een moment dat ze aan het terugkeren was op haar beste niveau", vervolgde Heuls. "Op mentaal vlak zat het goed, waardoor ze de situatie toch goed heeft kunnen aanvaarden. Ze toont veel veerkracht. Nina heeft helemaal niet gedacht aan stoppen. Daar is ze nog niet klaar voor. Ze houdt van de turnsport en wil die adrenaline nog voelen. Dit is haar leven."

Derwael zal het Belgische team van nabij steunen tijdens het WK. "Zij heeft me dat gevraagd en dat vond ik echt leuk", stelde Heuls. "Sinds haar blessure heeft ze veel trainingen en testevenementen gevolgd. Dat is positief voor iedereen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top