Gehavende meisjesploeg wil rug rechten op het WK turnen na tegenslagen

Sport | Maellyse Brassart, Fien Enghels, Jutta Verkest, Erika Pinxten en Yléa Tollet vertegenwoordigen het Belgische meisjesteam op het komende WK turnen in het Antwerpse Sportpaleis, dat plaatsvindt van 30 september tot 8 oktober. Margaux Dandois is reserve. Dat heeft Team Belgym vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie in het stadhuis van Antwerpen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Speerpunt en regerend olympisch kampioene aan de brug met ongelijke leggers Nina Derwael is er niet bij in Antwerpen. Zaterdag wordt ze geopereerd aan haar schouder, die eerder deze maand op training uit de kom schoot. Lisa Vaelen, die op het voorbije EK in Antalya brons behaalde op de sprong, herstelt dan weer van klierkoorts.

"De aanloop naar het WK verliep niet rimpelloos, met het uitvallen van twee titularissen", verklaarde coach Marjorie Heuls. Maellyse Brassart sukkelt bovendien nog met een verstuikte enkel. Ze zal slechts op twee toestellen aantreden: de sprong en de brug.

"Ik vind het bijzonder triest voor Nina en Lisa, omdat ze een WK in eigen land missen, een WK waarin we op volle sterkte mogelijk de teamfinale hadden kunnen bereiken. Na deze tegenslagen waren de overige meisjes aanvankelijk op mentaal vlak wat gedestabiliseerd", vervolgde Heuls. "Ze steunden toch in grote mate op Nina, Lisa en Maellyse, de drie leiders in de groep. Maar het geloof in eigen kunnen is gegroeid en ze zijn klaar om hun kansen te grijpen."

Met een zevende plaats op het EK in het Turkse Antalya plaatste de Belgische meisjesploeg zich in april als team voor het WK in Antwerpen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top