Nagelsmann wil Duitsland klaarstomen voor EK in eigen land: "Veel zin in deze uitdaging"

Voetbal | Julian Nagelsmann kijkt uit naar de start van zijn termijn als bondscoach van Duitsland. "Volgend jaar zullen we een hechte groep vormen", belooft de nieuwbakken T1 in aanloop naar het EK van de zomer van 2024 in eigen land.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Duitse voetbalbond (DFB) maakte vrijdag officieel bekend dat Nagelsmann de Duitse nationale ploeg onder zijn hoede krijgt. De 36-jarige Nagelsmann wordt de opvolger van Hansi Flick en ondertekent een contract tot en met het EK van volgende zomer in Duitsland.

"We hebben een EK voor de boeg in eigen land", zegt Nagelsmann in een verklaring op de DFB-site. "Dat is iets speciaals, iets wat eens in een decennium voorkomt. Ik stel alles in het werk om een geweldig toernooi te spelen in een geweldig land. Ik heb veel zin om deze uitdaging aan te gaan. De prestatie in Dortmund was een begin. Volgend jaar zullen we een hechte groep vormen."

Tien dagen geleden zat Rudi Völler, sportief directeur bij de DFB, op de trainersbank in de oefeninterland tegen Frankrijk in Dortmund, die de Mannschaft met 2-1 won. Maar de voormalige topspits was niet meer dan een tussenpaus en gaf zelf aan dat het om een "eenmalige opdracht" ging. Op 9 oktober vliegt de Duitse selectie naar Noord-Amerika voor twee oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Mexico.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top