Julian Nagelsmann neemt roer over bij Duitse nationale ploeg

Voetbal | Julian Nagelsmann krijgt de Duitse nationale ploeg onder zijn hoede. Dat heeft de Duitse voetbalbond (DFB) vrijdag gemeld. Nagelsmann ondertekent een contract tot en met het EK van volgende zomer in eigen land.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 36-jarige Nagelsmann wordt de opvolger van Hansi Flick. Die werd op 10 september bedankt voor bewezen diensten na een reeks tegenvallende resultaten. Hij kreeg de bons daags na een 1-4 nederlaag tegen Japan, wat toen het derde verlies op rij was. Nagelsmann werd eind maart tijdens een interlandonderbreking ontslagen door Bayern München.

Tien dagen geleden zat Rudi Völler, sportief directeur bij de DFB, op de trainersbank in de oefeninterland tegen Frankrijk, die de Mannschaft met 2-1 won. Maar de voormalige topspits was niet meer dan een tussenpaus en gaf zelf aan dat het om een "eenmalige opdracht" ging. Op 9 oktober vliegt de Duitse selectie naar Noord-Amerika voor twee oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Mexico.

Met Flick aan het roer werd Duitsland al snel gewipt op het WK eind 2022 in Qatar en kon er dit jaar maar een van de zes oefenwedstrijden worden gewonnen. Onder meer tegen de Rode Duivels verloor Duitsland met 2-3.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top