Parket eist proces tegen Marine Le Pen voor verduistering EU-geld

Nieuws | Het Openbaar Ministerie in Parijs eist een proces tegen 24 personen, onder wie voormalig Rassemblement National-voorzitter Marine Le Pen. De extreemrechtse politica wordt ervan verdacht tussen 2004 en 2016 Europese overheidsgelden te hebben verduisterd.

Door Belga

Deel dit nieuws

In totaal wordt een proces gevraagd voor elf RN-medewerkers van het Europees Parlement, onder meer ook Marines vader Jean-Marie, en dertien parlementaire medewerkers. De officiële aanklacht luidt verduistering van openbare middelen. Het openbaar ministerie verdenkt het vroegere hoofd van de RN-partij ervan "een georganiseerd frauduleus systeem te hebben opgezet voor het verduisteren van Europese fondsen ten voordele van zichzelf, via de fictieve tewerkstelling van parlementaire medewerkers".

De voormalige presidentskandidate, die van 2004 tot 2017 in het Europees Parlement zat, zou Europese fondsen hebben gebruikt om haar partijchef Catherine Griset en haar lijfwacht Thierry Légier te betalen ten voordele van het Front National, dat nu het Rassemblement National heet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top