Federale regering verhoogt vrijstelling voor wijkwerk

Nieuws | De ministerraad heeft vrijdag een ontwerp van Koninklijk Besluit goedgekeurd dat het vrijgestelde bedrag voor wijkwerkers bij de berekening van het leefloon verhoogt. Dat meldt minister van Maatschappelijke Integratie van Karine Lalieux (PS) vrijdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Via wijkwerk kunnen werkzoekenden die aan bepaalde voorwaarden voldoen allerlei klusjes uitvoeren waarvoor ze per uur een wijkwerkcheque krijgen. Een deel van die vergoeding wordt vrijgesteld bij de berekening van de bestaansmiddelen, ook voor mensen die een leefloon of een equivalent leefloon ontvangen van het OCMW. Die vrijstelling bedraagt momenteel 4,10 euro per wijkwerkcheque.

Dat wordt vanaf januari opgetrokken naar 6 euro per cheque. Zonder die aanpassing riskeerden wijkwerkers die een leefloon of equivalent leefloon ontvangen dat een bedrag van 1,90 euro per uur dat ze hadden gewerkt als wijkwerker werd afgetrokken van hun leefloon of equivalent leefloon.

"Wijkwerkers met een werkloosheidsuitkering zouden dan 6 euro per uur verdienen, terwijl wijkwerkers met een leefloon slechts 4,10 euro per uur zouden krijgen. Deze discriminatie, die op geen enkele manier te rechtvaardigen was, hebben wij vandaag dus rechtgezet", zegt minister Lalieux.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top