Modeketen e5 trekt de stad in

Nieuws | De modewinkelketen e5, die jarenlang focuste op baanwinkels langs grote wegen, trekt de stad in. In Aalst is vrijdag de eerste e5-winkel in een stadscentrum voorgesteld. Daarnaast komt er een nieuw winkelmerk, 'Dansaert Men', specifiek voor mannenmode.

Door Belga

Deel dit nieuws

In 2021 maakte e5 een doorstart, nadat de coronacrisis en bijbehorende verplichte winkelsluitingen de keten aan de rand van de afgrond hadden gebracht. Ze werd overgenomen door de textielfamilie De Sutter, met de broers Peter en Kristof als co-CEO's.

Sindsdien is er weer groei. Dat was ook vorig jaar zo. "Ondanks de neerwaartse trend in de moderetailmarkt haalt e5 haar vooropgestelde omzetdoelstelling van 80 miljoen euro voor 2022", luidt het. De omzet lag zo 22 procent hoger dan in 2021. Daarbij was er een operationelewinstmarge van 5 procent. En in de eerste helft van 2023 was er een omzetgroei van 13 procent.

De komende jaren willen de topmannen elk jaar 3 tot 5 miljoen euro in e5 blijven investeren. Dat moet de keten, die nu 56 winkels telt, voorbij de kaap van 60 vestigingen tillen. Daarbij zal e5 ook in stadscentra te vinden zijn. De eerste centrumwinkel, in Aalst, werd vrijdag voorgesteld en opent zaterdag de deuren. "Bereikbaarheid is een belangrijk aspect van onze strategie. We streven ernaar dat elke Vlaming een e5-winkel heeft op maximum een kwartier van zijn of haar woonplaats."

Los van de e5-plannen komt er in het najaar een nieuw concept, 'Dansaert Men', met aparte winkels die zich uitsluitend op mannen richten. Het concept wordt gelanceerd nadat een test met een pop-upstore in Knokke een succes bleek. Voor dit winkelmerk zien de CEO's een potentieel op termijn van 15 tot 20 winkels.

Modeketen e5 stelt in het hoofdkantoor in Sint-Niklaas en de winkels zowat 400 mensen tewerk. Er zijn momenteel een 25-tal vacatures.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top