Ariane de Lobkowicz van DéFI naar MR in Brussels Parlement

Nieuws | Brussels parlementslid Ariane de Lobkowicz verhuist van DéFI naar de banken van MR. Dat bevestigen de liberalen vrijdag in een verklaring.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 27-jarige de Lobkowicz scoorde bij de verkiezingen van 2019 het op vier na beste resultaat op de DéFI-lijst. De Ukkelse staat met name achter de voorgestelde ordonnantie om onverdoofd slachten te verbieden, een tekst die destijds werd gesteund door de MR.

De afgelopen maanden hebben twee DéFI-parlementsleden hun fractie verlaten om zich bij de MR aan te sluiten: Sadik Köksal en nu Ariane de Lobkowicz d'Ursel. Met de komst van Bertin Manpaka, die in 2020 van de cdH overstapte, is de MR-fractie in het Brusselse parlement nu de grootste in de assemblee, met een stijging van 13 naar 16 parlementsleden.

"Er is geen overnamebod op DéFI. Parlementsleden stellen zich vragen, zowel bij DéFI als bij Les Engagés. Maar we zijn ze niet aan het weglokken: mensen nemen zelf het initiatief om contact met ons op te nemen", benadrukt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top