Opvang asielzoekers - "Als Nicole de Moor geen oplossing vindt, moet ze de fakkel doorgeven"

Nieuws | Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor "zich niet in staat voelt om oplossingen te implementeren of dat niet wil, moet ze aftreden". Dat heeft Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet vrijdag gezegd in de krant L'Echo en op La Première. "Maar daar zijn we nog niet. Ik durf te hopen dat ze oplossingen zal vinden en ik weet dat ze daartoe in staat is", voegde hij eraan toe.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens Ecolo is het niet langer toelaten van alleenstaande mannen in opvangcentra "geen beslissing van de regering. Nicole de Moor heeft in haar eentje deze onwettige instructie ingediend en zichzelf daarmee alleen buiten de wet geplaatst".

"Wat we vragen is dat deze instructie wordt ingetrokken. Want ze respecteert de wet niet, en als je de wet niet respecteert, dan is het de jungle", vervolgt Jean-Marc Nollet.

"Om dit soort acties illegaal te houden, moeten we in de regering blijven. Je kunt er zeker van zijn dat als de Groenen er niet waren, er voorstellen zouden zijn om de wet aan te passen", besloot hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top